Buitenshuis

Wie wil er nog meer gaan vogelwandelen?

Een van de ontspannende en aangename manieren om Moeder Natuur te leren kennen is een vogelwandeling te maken in de omgeving van waar u woont of waar u op vakantie bent. Persoonlijk maak ik graag foto’s van de vogels tijdens een wandeling of een trektocht door het bos, maar sommige mensen beleven evenveel plezier aan het kijken en luisteren naar de vogels.

Je hebt niet veel uitrusting nodig om te vogelwandelen

Een van de leukste dingen van vogelwandelen is dat de meeste uitrusting optioneel is voor vogelwandelen. Niet iedereen heeft een camera nodig met meerdere lenzen voor close-up of verre opnamen, of een verrekijker met een vergroting van 10. In feite is een deel van de vogeluitrusting die je nodig zou kunnen hebben eigenlijk wat je in huis hebt. Kleding zoals jassen, broeken en hoeden zijn vaak erg handig tijdens het vogelwandelen, maar je hoeft ze niet te hebben, zeker niet als je maar een enkele vogelwandeling met de kinderen maakt. Ik ken veel vogelaars die helemaal geen vogeluitrusting hebben, en die zijn blij dat ze gewoon kunnen wandelen.

Verrekijkers zijn belangrijk

Een verrekijker is een zeer belangrijke vogeluitrusting, maar hij is helemaal niet onmisbaar. Je kunt de vogels ook zonder verrekijker bekijken, en eigenlijk ook zonder een verrekijker. Ik ken bijvoorbeeld mensen die vogelwandelen en helemaal geen verrekijker gebruiken. Een van de leuke dingen van een verrekijker is dat hij relatief compact is, en de volwassenen hebben meestal geen moeite iets te vinden om te bekijken. Verrekijkers zijn ook handig in situaties als deze, waar iemand tijdens het reizen iets op een verre locatie moet bekijken.

 

 

Zaklamp en andere accessoires

U zult ook verschillende accessoires nodig hebben om vogels te kijken. Hoewel vogelwandelingen niet bijzonder tijdrovend zijn, moet u voorbereid zijn op een eventuele plotselinge regenbui. Neem een paar extra batterijen mee, een paar extra plastic schotelhangers, en een lucifer of twee voor de zaklamp. Vaak kunt u uw vogelverrekijker ook uitrusten met extra apparatuur, zoals een camera en een mobiele telefoon. Als u geen camera hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt er altijd een maken met de beschikbare functies van uw digitale camera. U kunt bijvoorbeeld een functie genaamd continu-opname gebruiken om een bewegend object scherp te houden. Als je je telefoon wilt gebruiken, zul je de software van je telefoon moeten aanpassen. Met deze software kun je een stilstaande foto maken terwijl het aspect van de foto behouden blijft.

Als ornitholoog kijk ik ook op veel verschillende manieren naar vogels. Ik gebruik een standaardkijker met verrekijker, en soms grijp ik in mijn rugzak naar een handige interoculair. Mijn belangrijkste uitrusting om vogels te kijken is echter een goede verrekijker. Als ik moest kiezen tussen deze verrekijkers, zou ik de Nikon 8 x 42 kiezen. Deze zijn zeer redelijk geprijsd en ik heb er nog geen enkel probleem mee gehad.

De sleutel tot een goede verrekijker is leren hoe u hem moet onderhouden. Dit betekent dat u goed moet zorgen voor de verrekijker, niet alleen voor de lens. De meest populaire lens op alle 8×42 verrekijkers is een multi-coated lens. Overweeg niet de “high end” 64-belichting glas op de dure modellen. variaties. Zoek in plaats daarvan naar coatings die een uitstekend contrast en water- en mistdichtheid bieden. Meervoudig gecoate optiek is ook duurzamer, wat betekent dat u kunt verwachten dat de verrekijker er altijd is als u hem het meest nodig hebt.

Houd er rekening mee dat als u gaat vogelen in warme klimaten, of op minder druk bezochte plaatsen, u misschien beter kunt kiezen voor een vogelverrekijker die wat robuuster is.

Wilt u een verrekijker met een lange oogafstand? Overweeg dan de 8×25 of 10×25 Rotor verrekijker. U kunt deze voor ongeveer $ 100 krijgen en hoewel ze niet tot de topklasse behoren, zijn ze toch zeer goed.

Als u alleen een verrekijker wilt, of niet veel geld wilt uitgeven, kunt u misschien beter wachten tot later, zodat u kunt zien welke verrekijker het beste bij uw behoeften past.