Dieren

Wat te doen als je een vliegenplaag hebt

Als u een vliegenprobleem in uw huis heeft, dan is het tijd om er iets aan te doen! Niet alleen zijn deze kleine ettertjes vervelend en vies, maar ze kunnen ook schadelijk zijn voor mensen. Vanwege hun kleine formaat kunnen vliegen bijna elk huis wel eens binnendringen. De meeste huiseigenaren ondervinden echter alleen problemen wanneer er sprake is van een extreme vliegenpopulatie. Deze vervelende insecten worden aangetrokken door de geur van rottend voedsel of vuilnis – daarom komen ze zo vaak voor in restaurants en huizen met vuilnisbakken. Simpel gezegd: vliegen houden van de geur van afval! Ze bezoeken ook graag huizen die open ramen of deuropeningen hebben voor ventilatie. Als ze eenmaal binnen zijn, banen deze kleine ettertjes zich zo snel een weg door je huis dat je niet eens doorhebt dat ze er zijn totdat je ze in levende lijve ziet en beseft waar ze voor staan. Jakkes! Als je niet weet hoeveel vliegen je hebt, kijk hier dan eens naar: In een gemiddeld huis hangen ongeveer 40 soorten huisvliegen rond! Dat zijn meer dan 120 insecten per vierkante meter (of vierkante voet)!

Vliegenplaag

Wat zijn de soorten vliegen in uw huis?

Op dit moment zijn er meer dan 25.000 soorten vliegen in onze wereld. Dat zijn er veel! En de meeste van deze soorten gedijen in specifieke omstandigheden. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 100 soorten fruitvliegen die goed gedijen in warme en vochtige gebieden. Dit betekent dat u deze soorten vliegen hoogstwaarschijnlijk in uw huis zult aantreffen. Dus, hoe kunt u de soorten vliegen die zich in uw huis bevinden identificeren? U kunt een insectenidentificatiegids gebruiken om u te helpen uw vliegenprobleem te identificeren. De gids geeft u een overzicht van de kenmerken van elke soort en waar ze worden aangetroffen.

Hoe kom je van een vliegenplaag af?

Helaas is de beste manier om van een vliegenprobleem af te komen, ervoor te zorgen dat er nooit een vliegenprobleem is! De beste manier om van vliegen af te komen is door de toegang tot voedsel en water te blokkeren – dit zal het aantal vliegen in uw huis verminderen. Voordat u actie onderneemt, is het van essentieel belang dat u de soorten vliegen in uw huis identificeert. Zo kunt u de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. – Dicht plekken af waar vliegen uw huis binnenkomen, zoals ramen en deuropeningen. – Maak vuilnisbakken vaak schoon om te voorkomen dat vliegen voedsel kunnen vinden. – Elimineer potentiële broedplaatsen, zoals bedorven voedsel en vuilnisbakken. – Verwijder potentiële voedselbronnen, zoals overgebleven ingrediënten uit uw keuken. – Maak regelmatig schoon om resten en overtollig vocht te verwijderen.

Vliegen medelijden

Het is triest, maar waar – het eerste wat zal gebeuren als u probeert zich te ontdoen van vliegen in uw huis, is dat u nog meer vliegen zult aantrekken. Dit komt omdat vliegen worden aangetrokken door de geur van rottend voedsel. Wanneer u de “bron” van de geur wegneemt, creëert u een “nieuwe bron” voor de vliegen. Om dit te voorkomen, zult u eraan moeten wennen dat er veel vliegen zijn. Ze zullen een plaag zijn, maar ze zullen het waard zijn als je geen last meer hebt van een rottende geur in je huis.

Vliegenmeppers en -vallen

U moet vliegenmeppers en vliegenvallen gebruiken. En er zijn genoeg goede opties op de markt. U kunt plastic vliegenmeppers en navulverpakkingen kopen die ontworpen zijn om vliegen te doden. U kunt deze vliegenmeppers en navulpakken gebruiken om vliegen rond uw huis, buiten en in uw vuilnisbakken te meppen. Als u een groot vliegenprobleem heeft en op zoek bent naar een effectievere manier om van vliegen af te komen, kunt u het gebruik van vliegenvallen overwegen. Er zijn veel verschillende soorten vliegenvallen, en ze kunnen worden gekocht voor ongeveer $ 10-20. De verschillende soorten vallen zijn onder andere kleefplaten, die vliegen aantrekken en ze in kleine ruimtes opsluiten waar ze sterven; elektronische vliegenvallen, die op batterijen werken en veilig zijn voor gebruik in de buurt van kinderen, en plastic vliegenvallen, die veilig zijn voor gebruik in de buurt van huisdieren.

Droog de getroffen gebieden

Als er plekken in uw huis zijn waar vliegen veel voorkomen – zoals vuilnisbakken, lades of open ramen – moet u proberen deze plekken droog te maken. Dit zal de meeste vliegen op die plek doden. U kunt een ventilator of een luchtontvochtiger gebruiken om de plekken waar vliegen leven droog te maken. U kunt ook papieren handdoeken op de vensterbank, op vuilnisbakken en in laden leggen om het vocht binnen te houden.

Houd vliegen buiten met netten en tenten.

Als u vliegen uit uw huis wilt houden, kunt u een vliegennet of een insectentent gebruiken. Deze zijn ontworpen om op ramen en deuren te hangen en voorkomen dat vliegen naar binnen vliegen. U kunt ook vliegennetten en tenten gebruiken om vliegen weg te houden van uw vuilnisbakken en andere broedplaatsen. U kunt vliegennetten en tenten gebruiken om vliegen uit uw huis te houden tijdens de zomer. Als u in een koeler klimaat woont, kunt u deze gebruiken om vliegen in de winter uit huis te houden.

Conclusie.

Als je een serieus vliegenprobleem in huis hebt, kun je het beste een professional bellen. Vertrouwen op doe-het-zelf methoden om van vliegen af te komen kan leiden tot ernstig letsel en zelfs de dood. Zoals we zagen, zijn vliegen een plaag en een gevaar. U kunt voorkomen dat ze uw huis binnendringen door ramen en deuren gesloten te houden en door vuilnisbakken en andere potentiële broedplaatsen regelmatig schoon te maken. In koudere maanden kunt u vliegen tenten en vliegennetten gebruiken om vliegen uit uw huis te houden.