Algemeen

Mijn geschenk van de zee

“Zoekt en gij zult vinden. Klop en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die vraagt, die ontvangt; en wie zoekt, die vindt, en wie klopt, dien zal opengedaan worden” (Johannes 16:7-8).

Onlangs begon ik het boek Psalmen te lezen. In hoofdstuk 4 lees ik: “Ik heb een droom dat ik zal eten en drinken in een groot en ontzagwekkend huis… Ik zal voor eeuwig en altijd mijn God kunnen loven. Ik zal gemaakt worden als de zonen van Jakob, en mijn heerlijkheid en roos zien in het land van het lot” (NKJV). Dan lees ik in de verzen 11 en 12: “Hij heeft mij gedekt in de MEN vervolgd door de Vesting specialiteit bewijst ontelbare dat mijn hoofd niet met de hand gemaakt is van designaat miniatuur stukjes geplukt van de grond…. God is toch een God van veelheid.” Het kwam als een schok toen ik op de achterpagina van hoofdstuk 4 las: “De zee heeft niets tegen mij gedaan, aan mijn zijde, wanneer ik zwak zou moeten zijn” (Preek 5:2). Het verbaast me nog steeds als ik deze woorden lees, omdat ik echt dacht dat ik gesterkt was tegen de Gilgul’s (oude patronen die in de geest en de ziel zijn ingegrift).

Ik heb mijn hele leven deze Psalm willen zingen. Lange tijd geloofde ik dat het mijn filosofisch en sanctioneel beoogde doel was. Maar vandaag, nu de Heilige Geest mij overtuigt, realiseer ik mij eindelijk dat ik het doel met grote intensiteit moet najagen, en mij door niets mag laten tegenhouden. Dus, terwijl ik dit schrijf, ligt mijn grootste uitdaging niet bij de Gilgul’s, maar moet ik dieper naar mezelf kijken. Ik moet kijken naar hoe ik de gebeden van mijn vijanden ontken, en hoe ik de vijand ontwijk. Ik kan de hele dag gebeden opzeggen, maar als ik niet in die gebeden zoek, zal ik het doel niet bereiken om de God te vinden van Wie ik sta te loven.

 

 

Hoe vind je de volgende stap in dit ding dat leven heet? Het is niet ingewikkeld. Waarom lijkt het dan zo moeilijk te zijn? Ik las onlangs dat de sleutel tot een succesvollere carrière is dat je je baan wilt leren kennen en indien nodig veranderen. Wat ik in wezen wil zeggen is dat naarmate je groeit in leiderschap, in je begrip van je betekenis, je waarde zal toenemen en je er meer van zult willen. Mij werd eens verteld dat ik “God moet begeren als een hongerige leeuw; zoek daarom de paden van Gods Kennis die leiden tot wijsheid, begrip; en streef wijsheid na op alle oude paden van het Koninkrijk van God, zowel hier in deze generatie als in de volgende.”

Twee mensen met hetzelfde werk, zou je zeggen. Waarom is de tuin van de ene persoon zoveel mooier? Passie, hart, toewijding, een focus, ik weet zeker dat we niet alleen zijn. Ik weet niet waar ik moet beginnen en hoe ik mijn ogen moet openen. Moge God je zegenen als je het pad zoekt en najaagt dat Hij je aanreikt.

Je moet echt beginnen in jezelf te kijken. Moge je dat ijverig en naarstig doen. Vergeet niet dat de Schrift zegt: “Weest niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken” (Rom 12:2). Wees dan de meester van je eigen lot en de kapitein van je eigen schip om te doen wat je ook maar opgedragen wordt te doen. De rest is geschiedenis en heeft voor u geen andere betekenis dan wat u er zelf van maakt.

In de inleiding heb ik met jullie gedeeld hoe belangrijk het is om je missie te vinden, je reden om hier te zijn. Het is van cruciaal belang dat je God hierom zoekt en vraagt in dit leven en dan de helderheid en het begrip vindt om dat doel te vervullen. Als je een wetenschapper wilt zijn om de details van deze tijd te verzamelen, of een prediker om onze Heer te dienen aan de mensen van deze generatie, of als je een advocaat wilt zijn en de kinderen van deze aarde wilt verdedigen, of een leraar om de kennis door te geven om een opgeleide generatie van onze Heer te creëren, evenals, die nog steeds niet in staat zijn om het doel van hun bestaan in deze zeer, zeer, generatie van onze Heer te begrijpen, dan, pas op, ik ben bang dat je naar het ruige hoofd geslingerd wordt door mensen die de naam van de Heer niet zouden uitspreken, of zouden sidderen voor de God van het universum, maar hun perceptie zou kunnen worden vervormd en hun denkproces in twijfel getrokken. Het zou God niet zijn. Het zou hen zijn. Waarom dan dat beeld in je geest van wat je op deze aarde moet bereiken en hoe je die missie en dat doel kunt ontdekken? Het doel van je leven is dat je dat doel kunt zoeken, vinden en vervullen.