Familie

Essentiële stappen om baby’s te binden

Het is heerlijk om te zien hoe uw baby 2 of 3 jaar oud wordt en langzaam een band met u opbouwt en een deel van u wordt. Dit is een goed teken voor uw baby en een reden om het te vieren! Dit is belangrijk, want het is de eerste stap die elke ouder, vooral de aanstaande moeder, moet nemen om een band met de pasgeborene te krijgen.

Baby’s hechten zich aan hun ouders of primaire verzorgers is een natuurlijk proces, en ja het gebeurt, dus wees niet verbaasd als je baby terug naar je lacht of oogcontact met je begint te maken. Dit is een teken van verbondenheid, en een leuke manier om aan anderen te laten zien dat uw baby een band met u heeft.

Er zijn vele manieren om een band met uw baby op te bouwen, u kunt beginnen met voeden, of zelfs een glimp van uw baby opvangen wanneer hij met zijn speelkameraadjes speelt. En het beste deel is dat dit onbewust gebeurt, net als wanneer u in een diepe slaap bent of wanneer u zich gestrest voelt. Zodra een baby tekenen van binding met u begint te vertonen, zal hij zich ontspannen en gelukkig voelen en minder kieskeurig worden, en hij zal veel langer gaan slapen, en langere dutjes doen.

De hechting van baby’s is voor iedereen anders. Sommige baby’s zijn pas in staat om een sterke band met hun ouders te vormen als ze 6-9 maanden oud zijn. En sommige baby’s kunnen al een band opbouwen als ze nog maar een paar dagen oud zijn! Al met al hangt het gewoon af van de baby en de ouders; alles wat je hoeft te doen is je baby altijd steunen en geduldig zijn.

 

 

Eerst en vooral moet u een veilige omgeving creëren. Het kan zo simpel zijn als alle essentiële dingen die u nodig heeft in de kamer te zetten waar uw baby is. Zorg er altijd voor dat ze binnen het bereik van uw baby zijn, zodat u hem in de gaten kunt houden. Misschien moet u klassieke muziek spelen, of uw baby even in uw armen houden om hem te helpen zich geliefd te voelen.

Zodra u voelt dat uw baby een hechtere band met u krijgt, kunt u hem met andere kinderen laten spelen of andere activiteiten laten doen, zoals hem voeden, of een binkie of wandelwagen gebruiken. U kunt hem helpen te leren zitten door een wandelwagen of een speelmat neer te zetten waar hij op kan zitten en spelen. Dit zal hem helpen te communiceren dat hij dingen zelf kan doen.

Er zullen momenten zijn dat uw baby erg bang is of ergens van overstuur is, dit is het beste moment om hem er doorheen te helpen en hem gerust te stellen dat alles in orde is. Maar overdrijf het niet en neem de aandacht van hem weg. Ga bij hem zitten en kalmeer hem, en speel misschien zelfs een spelletje met hem om hem ontspannen te houden. U hoeft ook niet de aandacht van uw baby weg te nemen, help hem gewoon door het proces dat hem zal helpen zich beter te voelen.

Het is het beste moment om tegen uw baby te praten en ook tegen zijn speelkameraadjes (vriendjes). Op die manier zullen de baby’s die in de speelgym spelen meer ontspannen zijn omdat ze zien dat iemand anders niet in een voortdurend spervuur van lawaai zit. Baby’s die in de speelgym spelen, zullen gemakkelijker sociale vaardigheden ontwikkelen dan baby’s die alleen thuis spelen.

Je moet ook weten dat je een band met je baby kunt krijgen, zelfs als hij jong of oud is. Je kunt al een band opbouwen als ze nog heel jong zijn; het proces is er niet een van afwijzing maar meer van spelen en communiceren. Als u het hoofd koel kunt houden en het niet persoonlijk opvat, zal de band gemakkelijker zijn dan ooit.