14:00 TALENT UIT NIEUW GENT

GRATIS

KINDERKOOR MAIS QUELLE CHANSON

Ooit al live bruitage gehoord bij een film? De kinderen en jongeren van Mais Quelle Chanson voorzien speciaal voor Ciné Privé de stomme film The Little Screw van Vadislav Tvardovski uit 1927 met muziek, zang, slam poetry en andere kunsten van geluid!

Mais Quelle Chanson brengt met kleurrijke projecten kwetsbare kinderen en jongeren in contact met kunst en cultuur. Voor Ciné Privé kwam jong talent uit Nieuw Gent 9 weken lang elke week samen om zich onder te dompelen in de wondere wereld van geluidsanimatie en muziekcompositie. Een project in samenwerking met Brede School Gent, Stad Gent en KASK – School of Arts Gent.

LARF!

Larf! is een vlammend theaterhuis voor kinderen en jongeren in Gent.
Larf! zet theater in als taal en medium opdat de kinderen en jongeren zich kunnen ontplooien
in een sociaal rechtvaardige wereld, gewapend met creativiteit en kritisch bewustzijn.
Het experiment staat voorop binnen een veilige werkomgeving.
Voor Ciné Privé ontwikkelde Larf! in samenwerking met MQC en Campusatelier ‘Wie ben ik?’
‘Wie ben ik’ is een installatie waarbij we je samen met de kinderen een inkijk geven in hun hoofd.
Gedachten en gevoelens worden uitgedrukt via geluid en stem! ‘Wie ben ik’ is doorlopend te bezoeken
tijdens Ciné Privé. Op zondag koppelen we live een kleine performance aan onze installatie.

BUFFALO DANCE ACADEMY 

KAA Gent Foundation organiseert voetbal-, dans- en sportlessen voor kinderen en jongeren in Nieuw Gent. Tijdens Ciné Privé brengt hun Dance Academy een wervelend dansspektakel gebaseerd op de dansfilms Honey, Step Up en Pitch Perfect.

ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNST – AFDELING NIEUW GENT

De Academie voor Beeldende Kunst brengt elke vrijdag na school creatief nieuwsgierige kinderen uit Nieuw Gent samen in Basisschool Sint-Paulus op het Rerum Novarumplein voor een kunstige ontdekkingstocht. Ze proeven samen met lesgevers Kato en Bob van alles wat de beelden kunst te bieden heeft: van knutselen, tekenen en schilderen, tot filmen, dromen en fantaseren. Op Ciné Privé vertoont deze creatieve bende enkele poppenfilms die ze helemaal zelf gemaakt hebben.

Wil je ook graag deel uitmaken van deze kunstige club? Inschrijven kan vanaf volgend schooljaar bij de brugfiguur van je school of op www.academiegent.be.

16:00 FAMILIEFILM PADDINGTON 2

GRATIS

In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair figuur in de wijk geworden: hij verspreidt blijdschap en marmelade, waar hij ook gaat. Terwijl hij het perfecte geschenk voor zijn geliefde tante Lucy – ze wordt 100 – zoekt, valt Paddington op een uniek boek in de antiekshop van Mijnheer Gruber. Paddington neemt enkele klusjes aan om het te kopen. Maar als het boek gestolen wordt, is het aan Paddington en de familie Brown om de dief te ontmaskeren. Trailer

HAPJE & DRANKJE BIJ PINO

Bij Pino is een wijkhuis met koffiebar, doorgeefwinkel en klusatelier in Nieuw Gent. Speciaal voor Ciné Prive komen ze op zondag naar CAMPUS, waar je bij hen kan genieten van een lekker drankje, popcorn, pannenkoeken of een ijsje.