20:00 KORTFILMS NATHALIE TEIRLINCK

CAMPUS – 5€/1€ – KOOP TICKETS

Regisseur Nathalie Teirlinck won in 2017 de Cultuurprijs van de Stad Gent voor haar film- en theaterwerk. Voor Ciné Privé stelde ze een programma samen met de kortfilms die haar geïnspireerd hebben. Met inleidend gesprek door Ben Van Alboom.

KOZA // NURI BILGE CEYLAN

Door een paar pijnlijke ervaringen in het verleden leeft een koppel zeventigers niet meer samen. Op een dag ontmoeten ze elkaar opnieuw. Maar de ontmoeting, waarvan ze hoopten dat het de sluimerende pijn zou helen, geeft niet de verwachte resultaten.

AUTOBIOGRAPHICAL SCENE NR. 6882 // RUBEN ÖSLUND

Een groep vrienden kijkt toe hoe één van hen in zee probeert te springen vanaf een hoge brug. Trailer

TWO CARS, ONE NIGHT // TAIKA WAITITI

Op de parking van het lokale café wachten Romeo en zijn broer Ed op hun ouders. Vlakbij wacht ook Polly in de auto van haar ouders op hun terugkeer. Romeo en Polly beginnen speels met elkaar de communiceren. Trailer

2 BIRDS // RÚNAR RÚNARSSON

2 Birds vindt plaats tijdens een zonnige zomernacht en volgt een groep jonge tieners op hun reis van kinderlijke onschuld naar volwassenheid. Het hoofdpersonage is een verlegen jongen die stiekem verliefd is op een schoolgenote, die het liefje blijkt te zijn van één van zijn vrienden. Trailer

SAUTE MA VILLE // CHANTAL AKERMAN

In 1968 is Chantal Akerman 18 en huldigt haar werk in door haar kleine studio op te blazen: een burlesk pamflet met mei 68 ondertoontjes tegen huishoudelijke taken. Al zingend de keuken afbreken, de muren besmeuren, zich de kuiten met schoenpoets insmeren, tot het knallende slot.

THE BREAD AND ALLEY // ABBAS KIAROSTAMI

The Bread and Alley vertelt het verhaal van een kleine jongen die op weg naar huis met een stuk brood onder de arm in een steegje oog in oog komt te staan met een hongerige hond.

22:00 SLOTCONCERT

CAMPUS – GRATIS

Muzikale afsluiter van formaat. Wat of wie blijft nog een verrassing!