20:00 KORTFILMS

7€ / 1,4€ (UiTPAS KANSENTARIEF) // KOOP TICKETS

Met inleiding en Q&A’s met de aanwezige regisseurs door Kinoautomat.

DEAR SON // AAGJE VAN DAMME
Francis, een brave en afhankelijke man, werkt al zijn hele leven samen met zijn bazige moeder, Bertha. Ze hebben samen een bedrijfje als mollenvangers. Tijdens een storm wordt Berta geraakt door de bliksem en daarna opgegeten door een reusachtige mol. Francis zet alles op alles om zijn moeder terug te krijgen. Trailer

THE TYPEWRITER // EVELYNE DU BOIS
Een jonge typiste kan tijdens haar suffe kantoorbaan nauwelijks haar ogen open houden. Ze droomt van een andere carrière… als danseres!

DE OPMERKELIJKE GENEZING VAN LUNA // JULIE DAEMS 
Maak kennis met Marie en Hélène, twee Guinese kapsters met helende handen. De microkosmos van hun Afrikaanse kapsalon, ter hoogte van nummer 9 in de winkelgalerij, is het decor waarin visuele observaties en fragmenten van fictieve gesprekken vervlochten worden tot een vreemd sprookje.

JOY PALACE // FREDERIK DE WILDE & LEEN VANDEREYKEN 
Na de dood van haar dochter verwaarloost Vivianne zichzelf en haar huis. Al twintig jaar lang vult ze de leegte op, maar de situatie is onleefbaar geworden. Om zichzelf van het knagende schuldgevoel te verlossen, neemt ze een dramatische beslissing. Trailer

GLANSTIR FAN // JOSSE DE MAESSCHALCK & LANDER VERLINDEN
Het is het feest van ‘De Vangst’. Alle 18-jarige jongens staan op het punt de stap naar volwassenheid te zetten via een traditioneel ritueel. Ook Gunnar en Remus. Maar is dit nog mogelijk als de gemeenschap ontdekt dat de twee verliefd zijn op elkaar?

OUT OF THE BLUE, INTO THE BLACK // ALIDOR DOLFING 
De zeventienjarige Flament raakt tijdens een storm op een muziekfestival opgesloten en levensgevaarlijk gewond in een Dixi-toilet. Vechtend tegen de pijn en de tijd, probeert hij aan de hand van gsm-filmpjes de vorige avond terug in elkaar te puzzelen. Een noodlottige samenloop van omstandigheden die in gang werd gezet door een vergeten tent, drank en een ontmoeting met het gevaarlijk intrigerende meisje Polly. Trailer

EEN JONG MEISJE // JEANNICE ADRIAANSENS (BELGISCHE PREMIÈRE)
Emma, een oudere boerin, verliest na het overlijden van haar man langzaam haar grip op de realiteit. Ze weigert de dreigende teloorgang van haar boerderij onder ogen te zien. Trailer

VIHTA // FRANCOIS BIERRY
Serge en zijn vier collega’s werken voor een klein bedrijf dat recent is opgekocht door een grote groep. Als welkomstgeschenk worden ze door hun nieuwe werkgever getrakteerd op een dagje in een welnesscenter.

DISCUSSION décision // EZRA BELGRADO 
Wanneer discussies te zwartwit worden en niemand nog weet hoe ze zich daarbij moeten voelen.

CINÉ PRIVÉ VOOR SLECHTHORENDEN

Filmfestival Ciné Privé bezoeken is een recht voor elke filmliefhebber. Daarom proberen wij ons aanbod zo toegankelijk mogelijk te maken.

Op vrijdag 15 maart staat Ciné Privé in het teken van bezoekers met een auditieve beperking, die we die avond gratis verwelkomen op het festival. We voorzien de filmvertoningen van ondertitels en nodigen bezoekers met een auditieve beperking bovendien uit het gloednieuwe systeem van luisterondersteuning MobileConnect te testen. Een tolk VGT zal de nodige uitleg, begeleiding en feedback over MobileConnect tolken.

Via de gratis app MobileConnect zullen bezoekers het geluid van de films in versterkte kwaliteit onvangen op hun eigen smartphone en de frequenties aanpassen naar hun eigen wensen. MobileConnect werd ontwikkeld door Sennheiser. Meer informatie is terug te vinden op https://nl-be.sennheiser.com/mobile-connect.

PRAKTISCHE INFO

  • We vragen bezoekers die MobileConnect willen testen aanwezig te zijn om 19 uur, zodat we een demonstratie van het systeem kunnen geven voor aanvang van de filmvertoning.
  • We vragen bezoekers hun eigen smartphone en eigen verbinding tussen smartphone en oor mee te brengen.
  • Het testen van MobileConnect en bijwonen van de filmvertoningen is gratis voor bezoekers met een auditieve beperking.
  • Op voorhand aanmelden is niet nodig. Onze toegankelijkheidscoördinator Sylvie De Moor (sylvie.demoor@stad.gent – 0497 53 44 75) zal bezoekers verwelkomen op het festival zelf.

 


In samenwerking met