YIBRIL // DANIEL GRANADOS

Op een dag hoort Gabriel, een Spaanse straatartiest die in Brussel woont, een telefoon rinkelen vanuit een vuilnisbak. Wanneer hij opneemt, smeekt Hala, een Syrisch meisje dat gevangen wordt gehouden door smokkelaars, om hulp.

 

Trailer

VLIEGENDE RATTEN // EMIEL SANDTKE

Op een bloedhete zomerdag zien Kian en Nadir hoe de familie van Nadir wordt opgepakt door de vreemdelingenpolitie. Om te voorkomen dat Nadir ook wordt meegenomen, besluiten de vrienden om er samen vandoor te gaan.

Trailer

DOWNSIDE UP // PETER GHESQUIERE

De wereld is alleen bevolkt met mensen met het syndroom van Down. Tot op een dag een jongen geboren wordt, die er anders uitziet en zich ook een beetje apart gedraagt.

STACEY & DE ALIEN // NELSON POLFLIET

De achttienjarige cheerleader Stacey kan het verlies van haar onlangs overleden moeder niet verwerken. Ze beslist om het lichaam van haar moeder verborgen te houden in huis en bijt zich vast in de illusie dat ze op die manier hun leven samen kunnen blijven verderzetten.

Trailer

KOFFIE // BERNARD DE RYCKE

Een moeder en een dochter. Het huis van de moeder. Slappe koffie. Hoe sterk is hun relatie? Grijze haren boven de zetelrand. Loopt het uit de hand?