NIMMER // LIEVEN VANHOVE

Het koppel Orville en Imme worden gescheiden door een woelige zee: hij woont in het huis op de klif, zij op een rots in een vuurtoren tussen de beukende golven. Imme stuurt haar verdriet en angst via vogels naar de overkant, terwijl Orville naar een oplossing zoekt om zijn vrouw te redden.

 

Trailer

KASTAARS // JASMINE ELSEN

Stel dat je raam je zicht is, zou je dan willen dat het gepoetst is of zou je het bedekken? Heb je wel een keuze? Verscholen in onze eigen wereld, onze eigen illusies over wat zich daarbuiten afspeelt. Kastaars gaat over zien en gezien worden.

Trailer

ANTARCTICA // JEROEN CEULEBROUCK

Wanneer de boot van een groep ontdekkingsreizigers strandt in het poolijs, start een moeizame tocht vol hindernissen op zoek naar redding. Een verhaal over de strijd van lichaam en geest om te overleven in barre omstandigheden.

NO OFFENSE // KRIS BORGHS

Een rij cartoonisten verschijnt voor een macaber tribunaal bestaande uit enkele controversiële historische figuren. Telkens wanneer één van de juryleden zich door een cartoon beledigd voelt, wordt de maker onherroepelijk geëxecuteerd. De laatste in rij probeert stiekem zijn doodsvonnis te ontglippen.

Trailer

MELANCHOLY (TA TRISTESSE) // JACINTHE FOLON

Een poëtische videoclip voor een lied van Waalse muzikant Ivan Tirtiaux.

DIORAMA // EMILY LEFEBVRE

In Diorama verdwaal je in een kijkkast, waarin geschilderde figuren ronddwalen die op hun beurt naar kunst kijken… kunst die ook weer opnieuw de wereld reflecteert.

CATHERINE // BRITT RAES

Als klein meisje houdt Catherine heel veel van dieren. Maar boven alles houdt ze van haar eigen kat. Wanneer ze opgroeit, vindt ze niet zo makkelijk aansluiting bij andere mensen. Haar kat blijft het centrum van haar leven. Zal ze uiteindelijk ooit vriendschap of liefde vinden?

Trailer

TOUTES NUANCÉES // CHLOÉ ALLIEZ

Een parade van vrouwenportretten, waarin stereotypes zich mengen met een meer serieuze en realistische visie om alle subtiele nuances van de vrouw te laten zien.