KORTFILMFESTIVAL – 14 – 17 MAART 2019

Ciné Privé vult vier dagen met kortfilms, animatie en ander vertier van de bovenste plank in buurtatelier Campus Atelier in Nieuw Gent.

Donderdag 14 maart wordt het festival geopend met een talkshow van Masala TV over Nieuw Gent en het talent dat ze daar in de workshop Make Your Own Movie op weg hielpen om ware filmmakers te worden. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat een uitgekiende selectie kortfilms en animatiefilms van veelbelovende filmmakers uit binnen- en buitenland op het programma. Enkele films zijn van gevestigde waarden, maar vooral jong talent staat centraal. Op Ciné Privé krijgen ze niet alleen de kans hun werk te vertonen, maar kunnen ze op zaterdagmiddag bovendien op speeddate met experts uit alle hoeken van de filmwereld om hen verder op weg te helpen in hun carrière.  De inleidingen en Q&A’s met de aanwezige regisseurs wordt verzorgd door Kinoautomat.

Op zondag 17 maart krijgt Nieuw Gent als wijk een glansrol. In de namiddag zijn er optredens te zien van lokaal talent van kinderkoor Mais Quelle Chanson, theater Larf!, een dansspektakel van de Buffalo Dance Academy van de KAA Gent Foundation en filmvertoningen van de kinderen van de Academie voor Beeldende Kunsten. Nadien kun je met het hele gezin genieten van de gratis familiefilm Paddington 2.