Cultuur Gent startte 11 jaar geleden met Ciné Privé als filmfestival aan huis. In Gent centrum en Gentse deelgemeenten kon je in knusse huiskamers genieten kortfilms, documentaires en animatie van beginnend en professioneel talent uit binnen- en buitenland.

De zoektocht naar talent is gebleven, de locaties zijn geëvolueerd van huiskamers naar uitzonderlijke locaties (Guislainmuseum in de Bloemekenswijk, de Plantentuin Ugent, de Haven en de Circuskerk in Malem) in bepaalde wijken of buurten in Gent. Het locatieverhaal laat de bezoeker toe om nieuwe, vaak weinig bekende stukjes Gent te ontdekken en biedt voor Ciné Privé de mogelijkheid om samen te werken met enthousiaste partners uit verschillende sectoren en buurten in Gent.

Ciné Privé is anno 2019 een rondtrekkend film- en mediafestival, en wil haar publiek op verrassende en uitzonderlijke locaties laten kennis maken met kort- en langspeelfilms, documentaires en animatiefilms gemaakt door lokaal en internationaal aanstormend en gevestigd talent.

Bekijk hier de aftermovies van Ciné Privé door de jaren heen:

Ciné Privé 2012

Ciné Privé 2013

Ciné Privé 2014

Ciné Privé 2015

Ciné Privé 2016

Ciné Privé 2017

Ciné Privé 2018

Contact

Ciné Privé is een filmfestival op locatie georganiseerd door Cultuur Gent
Voor info of vragen over Ciné Privé kan je terecht bij Cultuur Gent via info@cineprive.be.