KORTFILMFESTIVAL – 15 – 18 MAART 2018 – NIEUW GENT

Ciné Privé vult vier dagen met kortfilms, documentaires en animatie van de bovenste plank op bijzondere locaties in Nieuw Gent.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 maart kun je terecht in buurtatelier CAMPUS en in het Gents Universiteitsmuseum voor een uitgekiende filmselectie van jonge binnen- en buitenlandse filmmakers. Op zaterdag 17 maart cureert regisseur Nathalie Teirlinck, winnares van de Cultuurprijs van de Stad Gent 2017, de programmatie, met films van gevestigde waarden die haar eigen werk geïnspireerd hebben. En op zondag 18 maart kun je in de namiddag met het hele gezin genieten van de gratis familiefilm De GVR in de Christus Koningkerk.

Ciné Privé staat daarnaast voor zoveel meer dan enkel film. Het Vierseizoenenfestival, een project van Vzw Jong en Mais Quelle Chanson, zorgt voor concerten van lokaal talent en Masala TV trekt de straten van Nieuw Gent op voor een reportage en talkshow over de buurt. Op zaterdagmiddag kunnen beginnende filmmakers op speeddate bij experts uit de filmwereld voor advies op maat tijdens de 1-op-1 ontmoetingen. Last but not least kun je doorlopend naar de fotoexpo met stills uit het werk van Nathalie Teirlinck en genieten van een drankje in de gezellige bar.

Volg het laatste nieuws op facebook.

Teaser door Britt Raes